PRESENTACIÓ DE LA GUIA TURÍSTICA "LA BARCELONA JUEVA", AMB PILAR RAHOLA

Amb la presència de Pilar Rahola, el dimarts 7 de juny la Casa del Llibre, a la Rambla de Catalunya, va acollir la presentació de La Barcelona jueva, segon volum de la col·lecció "Barcelona Cosmopolis", editada de manera conjunta per Cossetàna Edicions i l'Ajuntament de Barcelona, a partir d'una inciativa de l'empresa CatEmocions.

 
Signat per Josep Alert, el llibre -del qual ha aparegut simultàniament la versió anglesa, Jewish Barcelona- proposa redescobrir la capital catalana a través d'una mirada inèdita: el rastre que hi ha deixat, al llarg de més de mil anys, la presència jueva, des de l'edat mitjana fins als nostres dies. Amb aquest objectiu, l'obra identifica una seixantena d'espais que, de manera directa o indirecta, conserven el record d'aquesta presència, massa sovint oblidada i postergada.
 
La presentació de La Barcelona jueva -que va omplir la sala d'actes de la Casa del Llibre- va tenir també la intervenció de l'exconseller Josep Huguet -que va parlar en representació de CatEmocions- i de Josep M. Compte, de Cossetània Edicions. La col·lecció "Barcelona Cosmopolis" va ser inaugurada el novembre de 2015 amb la publicació de La Barcelona francesa, de Josep Montoya.
Publicat el dj. 16 juny 2016

IMPARTINT UN CURS DE CREACIÓ DE PRODUCTES TURÍSTICS AL VALLÈS OCCIDENTAL

Ahir ens vam desplaçar al Consell Comarcal del Vallès Occidental (Terrassa) per oferir el nostre curs de creació de productes turístics. Amb el suport de la Diputació de Barcelona i del Consorci de Turisme del Vallès Occidental vam tenir el privilegi de compartir les nostres reflexions amb diferents tècnics i agents del territori, tant públics com privats. Amb ells, vam tractar de posar en valor les potencialitats dels seus propis recursos. Les seves aportacions van resultar enriquidores i ens van ajudar a conèixer una mica més el país que trepitgem i que volem posar en valor a través del turisme del coneixement i de l'experiència. Gràcies a tots i a totes per ser-hi i per fer-nos partícips dels anhels i inquietuds.

Publicat el dt. 15 març 2016

COSSETÀNIA EDICIONS EDITA LA GUIA TURÍSTICA "LA BARCELONA FRANCESA", PRODUÏDA AMB CATEMOCIONS

Cossetània edita la guia turística "La Barcelona francesa", produïda amb CatEmocions i escrita pel company Josep Montoya, la primera de la col·lecció Barcelona Cosmopolis.

Els recorreguts d’aquest llibre permeten resseguir la petja francesa a la capital catalana al llarg de més d’un mil·lenni. Comtesses i bandolers occitans, la Revolució Francesa a Barcelona, el carrer dels francesos, el barri de la França Xica, els fotògrafs Napoleon, el terrible comte d’Espagnac, el Montmartre barceloní o la història d’amor de Maurice Chevalier amb Barcelona, entre d’altres, inspiren 17 itineraris per descobrir l’empremta francesa que s’amaga en diferents llocs emblemàtics de la ciutat. Santa Maria del Mar, el Parc del Laberint, el Paral·lel o el Parc de la Ciutadella són alguns dels indrets on el visitant podrà visualitzar La Barcelona francesa.

Publicat el dv. 27 novembre 2015

LA SÈQUIA DE MANRESA LLUEIX EN LES JORNADES DE PATRIMONI

Article publicat a Regió7

Les Jornades Europees del Patrimoni d'aquest cap de setmana passat han inclòs, en el seu programa, una visita a l'entorn arquitectònic i natural de la vall del Llobregat, a l'entorn de Viladordis i relacionat amb el canal manresà. L'acte el van organitzar el Parc de la Sèquia i l'Ajuntament, amb la participació de Mbici, que va guiar els participants que anaven en bicicleta

Publicat el dc. 14 octubre 2015

CARDONA, HISTÒRIA I SAL

 
A #somterritori ens agrada recomanar-vos racons del nostre entorn. Avui toca, Cardona. Aquest diumenge 18 d'octubre arriba el "Descobreix, viu i tasta la història. Un viatge al 1714".

"Viurem lliures o morirem". Al final de la Guerra de Successió, tocava decidir si Catalunya es rendia a Felip V. L'any 1713 Cardona va hissar la bandera negra al castell reafirmant el seu compromís amb la Junta General de Braços, l'òrgan decisori en casos d'emergència a Catalunya. La decisió va ser lluitar. El país fora de la costa, es va organitzar en aquestes terres. Les ciutats i els pobles van caure al llarg dels anys. Cardona va resistir.

Si us interessa aquest tema, us deixem una lectura sobre la seva història del 1640 al 1812.

Cardona es troba a tan sols 1.15 h de Barcelona i a 30 minuts de Manresa, més o menys. El clima és dur, molt bagenc, mediterrani continental. Amb els seus 507 metres d'alçada, les glaçades són freqüents a l'hivern, fa calor a l'estiu, i no sol ser un indret amb molta pluja.
 


Geològicament Cardona és única al món. El seu diapir, quan la sal de les capes interiors de la terra surt a la superfície, és visitat per geòlegs i curiosos de tot el planeta. Durant els anys 1929 al 1990, les Mines Nieves de Cardona, van ser les mines de potassa més importants del món.

Amants o interessats de la geologia, no deixeu de llegir aquest concís informe de la Generalitat de Catalunya.

Va a gustos, però...

Recomanar-vos un o dos llocs per visitar a Cardona, és del tot impossible. Potser és un dels punts de la nostra comarca on, en un petit espai, hi ha més coses a fer. Teniu paisatge, geologia, història i gastronomia, per a tots els gustos.

Cal sens dubte recórrer tota la Vall Salina, inclosa dins el Pla d'espais d'interès natural de Catalunya, i evidentment, el nucli històric de la ciutat considerat un Bé cultural d'interès Nacional.

De tota manera, si en teniu l'oportunitat, us recomanaria enèrgicament que visiteu les antigues mines de sal. És una visita que no us deixarà indiferents. Tota una experiència.

La cuina del 1714

Sota el nom de Sabors del 1714, alguns restaurants de Cardona han recuperat plats i receptes originals del segle XVIII de la cuina catalana.
Publicat el dc. 14 octubre 2015
1 / 22.