Amb la presència de Pilar Rahola, el dimarts 7 de juny la Casa del Llibre, a la Rambla de Catalunya, va acollir la presentació de La Barcelona jueva, segon volum de la col·lecció "Barcelona Cosmopolis", editada de manera conjunta per Cossetàna Edicions i l'Ajuntament de Barcelona, a partir d'una inciativa de l'empresa CatEmocions.

 
Signat per Josep Alert, el llibre -del qual ha aparegut simultàniament la versió anglesa, Jewish Barcelona- proposa redescobrir la capital catalana a través d'una mirada inèdita: el rastre que hi ha deixat, al llarg de més de mil anys, la presència jueva, des de l'edat mitjana fins als nostres dies. Amb aquest objectiu, l'obra identifica una seixantena d'espais que, de manera directa o indirecta, conserven el record d'aquesta presència, massa sovint oblidada i postergada.
 
La presentació de La Barcelona jueva -que va omplir la sala d'actes de la Casa del Llibre- va tenir també la intervenció de l'exconseller Josep Huguet -que va parlar en representació de CatEmocions- i de Josep M. Compte, de Cossetània Edicions. La col·lecció "Barcelona Cosmopolis" va ser inaugurada el novembre de 2015 amb la publicació de La Barcelona francesa, de Josep Montoya.